Andere te BORGLOON (3840)

€ 48.000

Algemeen
Kadastraal inkomen
:
€ 713
Adres
:
Kuttekovenstraat z/n, 3840 BORGLOON
Bewoonbare opp.
:
218 m²
Grondoppervlakte
:
218 m²
Bouwjaar
:
1850
Bebouwing
:
Niet meegedeeld
Staat
:
Niet meegedeeld
Beschikbaarheid
:
Bij akte
Financiële Info
Prijs
:
€ 48.000
Omschrijving

 

UNIEK VASTGOED: SINT-JAN-DE-DOPERKERK TE BORGLOON

 

We vinden deze kerk in Kuttekoven, een deelgemeente van Borgloon, midden in het prachtige, groene landschap van Haspengouw.

 

Dit aanbod betreft enkel de kerk zelf, het kerkhof blijft in eigendom van de stad Borgloon. Het gebouw is beschermd als monument en is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed. De Vlaamse overheid biedt financiële ondersteuning aan bij aankoop, onderhoud of restauratie van onroerend erfgoed.

 

Het exterieur van de kerk werd reeds gerestaureerd in de periode 2008 - 2009, meer specifiek werden de toren, de kerk en de kerkhofmuren met toegangspartij onder handen genomen. Er zijn plannen en details van de werken beschikbaar.

 

Dit pand biedt een opportuniteit voor het creëren van een unieke herbestemming (kunstgalerij, stilteplek, bezinningsoord, …). De herbestemming gebeurt in overleg met de stad Borgloon en de Bisschop van Hasselt.

 

Contacteer Immo Haven vooor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging: 011 74 30 60 of info@immohaven.be

 

 

 

BIJZONDERE VERKOOPSVOORWAARDEN - COVAST
1. Voorafgaandelijk aan de finale - officiële - verkoop van het kerkgebouw is niet enkel de goedkeuring van de eigenaar nodig, zijnde stad Borgloon maar tevens de goedkeuring van de Bisschop.
Alleen de Bisschop kan beslissen om een parochiekerk definitief aan de eredienst te onttrekken. Terzake zal het biedingsdocument een opschortende voorwaarde voorzien.

2. Elke kandidaat-koper moet een visienota voorleggen, waaruit blijkt dat het karakter van het huidig gebouw en de omgeving zoveel als mogelijk bewaard worden en dat rekening gehouden wordt met de buurtbewoners.
Grootschalige projecten zijn niet compatibel met de omgevingsfactoren, zoals de aanwezigheid van een kerkhof en het ontbreken van een volwaardig parkeerterrein. De focus van de beoogde herbestemming ligt op de lange termijn.
Voor alle duidelijkheid wordt enkel en alleen het gebouw te koop aangeboden. Het kerkhof blijft eigendom van en zal blijvend worden beheerd door de stad Borgloon.

3. De eerste termijn van de publieke biedingsfase werd vastgelegd tot en met vrijdag 29 januari 2021.
Nadat de kandidaat-kopers uiterlijk op die dag hun biedingsprijs bekend maken (alsook hun visie mbt herbestemming) zullen kandidaat-kopers dan begin februari uitgenodigd worden om dit te komen toelichten aan de stad Borgloon.

Energie certificaat
EPC
:
In aanvraag


Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Nee
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
gelegen in mogelijk overstromingsgevoelig gebied
Erfgoed
:
Monument, Inventaris van bouwkundig erfgoed
Comfort
Verwarming
:
Niet meegedeeld
Type dak
:
Niet meegedeeld
Keuken
:
Niet meegedeeld
Documenten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat